Vil du gerne give kaffe i gave, er det vigtigt at tænke på, hvem det er, du køber til. For nogen er kaffe bare en drik, der skal give lidt ekstra energi om morgenen eller en hyggelig ting, man kan samles om på en café. Mens det for andre er en brygningsdisciplin, hvor det går ud på at fremstille den bedste kaffe af de bedste kaffebønner. Kaffeelskere har forskellige interesser, og derfor har vi samlet gaveidéer til dem alle.

Koffeinelskeren

Koffeinelskeren er typisk den person, som bare lige skal have en kop kaffe, fordi den giver et skud energi. Egentlig går personen måske ikke synderligt meget op i kaffe, men drikker det alligevel hver dag. Derfor er der gode muligheder for at give dem en god kaffegave.

Supermaskinen

TC86303 kaffemaskinen er en prisvindende model fra Siemens. Det er en perfekt gave til dem, som skal op og have en kop kaffe, inden de tager på arbejde. Den er hurtig, og den laver god kaffe. Kaffemaskinen indeholder desuden en timer-funktion, så du kan indstille den til at lave kaffe på et specielt tidspunkt om dagen. Du kan købe den til 718 kr. hos Skousen.

Den hurtige løsning

Instant kaffe er en løsning, som mange bruger. Den er en hurtig løsning, og der skal ikke bruges energi på at gøre noget rent. Bland varmt vand med instant kaffe – så simpelt og hurtigt er det. Der er dog en stor forskel på kvaliteten, når man ser på instant kaffe. Flere steder kan man få glas med 300 gram til under 30 kr., men skal du give kaffe i gave, bør du overveje at købe noget af højere kvalitet. Peter Larsen har forskellige varianter af høj kvalitet, så du kan vælge den kaffe, der passer bedst til den, du skal give gaven til.

 

Caféelskeren

Caféelskeren er personen, som elsker at sidde og snakke over en kop kaffe. Kaffen må også gerne være af en bestemt kvalitet, og der må gerne kunne laves forskellige varianter som café latte, cappuccino, espresso osv.

Nespresso

Du kender nok Nespresso fra reklamerne, hvor George Clooney ofte figurerer. I reklamen er det ofte bare en espresso han får, brygget på Nespressos egne kapsler. Der er dog masser af muligheder for at få en mælkeskummer med i købet. Hvis du køber en mælkeskummer med, har du mulighed for at lave de fleste typer kaffe. Det er nemt at bruge sådan en maskine, og det tager ikke lang tid. Se de forskellige maskiner her.

 

Kaffebryggeren

Er der i virkeligheden en skjult barista i ham eller hende, du skal give gaven til? Så er det kun det bedste af det bedste udstyr og de bedste kaffebønner, der dur. Det koster, men så kan man også fremstille virkelig god kaffe, præcis som man vil have det.

Hjemme-kaffebaren

Engang var det en kunst at være barista, og det er det sådan set også stadig. Men de automatiske maskiner kan efterhånden det hele. Der er bare noget specielt over at se ens bønner blive malet, i stedet for at de er presset ind i en kapsel (vi synes også, og det smager bedre). Derfor kan en semi-automatisk maskine måske være noget for personen, du skal give gaven til. Det er værd at nævne, at du nok skal gå sammen med andre om at købe gaven, da de kan koste alt fra 3.000 kr. og opefter. Den bedste til prisen, vi har fundet på markedet, er en Rancilio Silvia E Model, som kan findes overalt på det danske kaffemarked. Den kan købes for mellem 3.000-4.000 kr.

Kopi Luwak – Lortekaffen

Ja, kaffen er rent faktisk lavet af lort. Kaffebønnerne fra Indonesien er lavet af lort fra det kattelignende dyr, palmerullen. Og med titlen som ”verdens dyreste kaffe” er Kopi Luwak en spændende kaffe at give i gave til den helt store kaffeentusiast. Den er til at få fat i, men de har den langt fra alle steder. Den kan dog sagtens bestilles fra nettet og leveres her i Danmark.

Vi håber, at du, med denne guide, er blevet inspireret til, hvilken slags kaffegave din kaffeelskende gavemodtager skal have.