Når en festlig begivenhed nærmer sig, eksempelvis juleaften, din fødselsdag, dit studentergilde eller lignende, møder du uden tvivl spørgsmålet: ”Hvad ønsker du dig?”. For nogen er det nemt at svare på, men for andre kan det volde store problemer. Er du en af dem, som har svært ved at finde ud af, hvad du ønsker dig, så læs med her.

Det kan være svært at svare på, hvad man ønsker sig. Når folk spørger, vil du naturligvis gerne give dem et ordentligt svar og nævne noget, du rent faktisk har brug for. Hvis du ikke har fået skrevet din ønskeseddel endnu, ender det desværre ofte med, at du får nævnt et ønske eller to, og så løber du tør for ideer.

Dine nærmeste er interesserede i at give dig en god gave, og du vil selvfølgelig gerne have en gave, som du kan bruge, og som du bliver glad for. Derfor giver det god mening, at du gør dig nogle tanker om, hvad du ønsker dig i god tid. Ellers risikerer du at sidde tilbage med noget tilfældigt, i stedet for en fin og personlig gave, som du virkelig har ønsket dig.

Et godt råd, når du skal finde ud af, hvad du ønsker dig, er at oprette en ønskeseddel, som du altid har liggende på din computer eller på din smartphone. Her kan du i løbet af året tilføje ønsker, når du falder over noget, du ønsker dig. Når du så når til din fødselsdag eller til juleaften, og folk begynder at spørge efter dine ønsker, har du en færdig ønskeseddel, som du kan give dem. Efterfølgende kan du så slette de ønsker, du fik i gave fra listen, og tilføje flere ønsker, efterhånden som du finder på dem. På den måde har du altid en ønskeseddel ved hånden, som du løbende kan opdatere.

Hvad er et godt gaveønske?

Når du stiller dig selv spørgsmålet: ”Hvad skal jeg ønske mig?”, er der en række overvejelser, du kan gøre dig. Det vigtigste at huske på er, at det er dig, som skal have gaven. Derfor skal det naturligvis være noget, du ønsker dig og kan bruge. Derudover må du gerne hjælpe vedkommende, som skal give gaven så meget som muligt. En god start er en ønskeseddel, som giver andre et godt overblik over, hvad du ønsker dig. Du kan overveje at vedhæfte links til din ønskeseddel, så andre nemt og hurtigt kan klikke sig ind og se, hvad du ønsker dig, og hvor det kan købes.

Overvej at give forskellige udgaver af din ønskeseddel. Hvis dine familiemedlemmer og venner får lister med forskellige ønsker, er risikoen for, at du får den samme gave flere gange, mindre. På den måde slipper du også for at skulle bytte en masse gaver efterfølgende. Det kræver naturligvis, at du har ønsker nok til at lave forskellige lister, men hvis du begynder at skrive ønsker ned i god tid, burde det nemt kunne lade sig gøre. Et andet tip er at tænke over, hvad gavebudgettet er, hvis du kender det. De dyre ønsker, kan du tilegne dine forældre, din ægtefælle, din kæreste, eller andre, som giver dig store gaver. De mere beskedne ønsker, kan du så give til dem, som ikke bruger lige så mange penge på en gave til dig.

Gaveideer

Hvad, du helt præcist skal ønske dig, afhænger naturligvis af, hvem du er som person, hvor gammel du er, hvilket køn du har, hvad du interesserer dig for, og meget andet. Vi har her samlet nogle forslag, som er gode til både mænd og kvinder i alle aldre. Du kan bruge forslagene som inspiration til din egen kommende ønskeliste, og du kan også få nogle gode gaveideer, til når du selv skal ud at købe en gave til en, du holder af.

I stedet for at du ønsker dig et klassisk gavekort, kan du overveje at ønske dig en oplevelse. Her er det stort set kun fantasien, der sætter grænser, da du kan finde oplevelsesgavekort til alt lige fra biografture, restaurantbesøg og massage til rejser og helikopterture. Med en oplevelsesgave får du en sjov, hyggelig og måske spændende dag, og der er god mulighed for, at den, som giver dig gaven, selv kan være med til oplevelsen. På den måde giver en oplevelsesgave dig mulighed for at tilbringe kvalitetstid med dem, du holder af, og samtidig får I et godt minde med i bagagen. Du kan finde en lang række oplevelsesgaver her.

Hvis du har problemer med at finde på gaveønsker, så tænk praktisk. Er der en bestemt butik, hvor du ofte handler? Gavekort behøver nemlig ikke altid være kedelige. Du kan eksempelvis ønske dig et gavekort til Starbucks, hvis du tit drikker kaffe der. Du kan også ønske dig et gavekort til dit lokale supermarked, eller måske til en blomsterhandler. Sådanne gavekort kan både gøre hverdagen nemmere og billigere. Desuden har du nu en god undskyldning for at købe lidt bedre og dyrere varer i supermarkedet, eller en stor buket blomster til dig selv på en helt almindelig onsdag.

Foruden de praktiske gaveønsker, er juleaften, en fødselsdag eller lignende, en god anledning til at ønske sig nogle ting til selvforkælelse. Til hverdag har du måske mest fokus på at købe praktiske ting, som du har brug for. Det kan eksempelvis være strømper, køkkenudstyr eller nye lagner. Når du skriver din ønskeliste, kan du derfor vælge at ønske dig gaver, som du ikke nødvendigvis har brug for, men som du gerne vil have. Her er mulighederne mange, og bøger, kunst, elektronik og nipsting til hjemmet er gode bud. Hvad end du er mand eller kvinde, er dine gaveønsker en god mulighed for at mærke efter, hvad du egentlig vil blive glad for at få.