Indhold på Gave.dk
Gave.dk er et affiliate-site og vores indhold er derfor sponsoreret af samarbejdspartnere.

Gaver til teenager (2023)

Oversigt med populære gaveideer til teens:

Gode gaver til teenagere

Teenagere er måske ikke den flok, som har ry for at være lettest at begejstre. Det kan være svært – særligt for far og mor – at følge med i, hvad teenageren ønsker sig, når interesserne synes at skifte fra dag til dag. Alligevel vil du sikkert gerne glæde det unge menneske med en gave, som forhåbentlig kan få smilet frem. Få inspiration til en god gave til teenagere her.

Hvor stammer begrebet teenager fra?

Unge mennesker i alderen 13-19 år falder under betegnelsen teenager. På engelsk ender disse tal på ”teen”, og det er herfra, at begrebet ”teenager” stammer. Teenageårene er præget af en forandring fra barn til voksen og er for mange unge mennesker både en fantastisk og forvirrende tid.

Der er meget at se til, når man bevæger sig fra barndommens tryghed til pludselig at være et ungt menneske, og det kan være en udfordring for teenageren at finde et fodfæste i tilværelsen. Dette kan også gøre det svært for eksempelvis forældre at forstå deres teenagebørn engang imellem – også når det kommer til gavekøb.

Hvad skal man købe som gave til en teenager?

Du bør, udfordringen til trods, gøre dit bedste for at finde en gave, som passer til teenagerens person og interesser. Du kan eventuelt se, om du kan forhøre dig med venner eller måske en bror eller søster, hvis ud har svært ved at lokke noget ud af teenageren selv. Du bør desuden tage hensyn til, hvor teenageren er i livet. Der er eksempelvis stor forskel på den type gaver, som vil glæde henholdsvis en 13- og en 18-årig.

Hvis teenageren er i den lidt ældre ende af skalaen og går med overvejelser om at flytte hjemmefra, kan praktiske gaver være et sikkert valg. Du kan eventuelt spice den praktiske gave op med en supplerende ”luksus-ting” eller to, så det ikke bliver for kedeligt for teenageren.

Teenagetiden er for mange den alder, hvor man som ungt menneske for alvor begynder at gå op i sit udseende og personlige stil. Her kan personlige plejeprodukter samt tøj eller tilbehør af den lidt dyrere slags være et godt gavevalg.

Hvad giver man teenageren, der har alt?

Det er jo altid det gode spørgsmål. Hvis teenageren virkelig ikke synes at mangle noget, kan du måske forkæle vedkommende med lidt luksus. Noget, som ikke tjener et praktisk formål, men som du ved, at teenageren virkelig ønsker sig.

Du kan også vælge at skue mod fremtiden og give teenageren en ting, som han eller hun kan tage med sig, når vedkommende engang flytter hjemmefra. Det kan være, at gaven virker lidt kedelig i øjeblikket, men over tid vil genstanden forvandle sig til et særligt minde, når teenageren vokser op.

Sidst, men ikke mindst kan det være en god idé med en gave, der slipper op på et tidspunkt. Eksempler kunne være lækkert mad eller drikke, plejeprodukter eller en unik oplevelsesgave.

Hvad koster en god gave til teenageren? 

Gavens pris vil variere alt efter dit personlige budget og din relation til det unge menneske. Står du teenageren nært, kan det være, at du vil bevæge dig lidt højere op i prislejet. Så kan du måske glæde teenageren med en gave, som han eller hun ikke har råd til at købe til sig selv.

Der vil ligeledes være forskel på prisen, hvis du køber lidt godt til ganen, eller du køber en gave, som teenageren vil tage med sig, når vedkommende flytter hjemmefra. Sidstnævnte gave skal gerne holde i mange år, og det vil somme tider afspejle sig i prisen.

Scroll til toppen