Indhold på Gave.dk
Gave.dk er et affiliate-site og vores indhold er derfor sponsoreret af samarbejdspartnere.

Konfirmationsgaver (2023)

Populære gaver til konfirmation:

Populære gaver til konfirmation

På konfirmationsdagen fejres det unge menneskes indtræden i de voksnes rækker. Det er en dag præget af glæde, fest – og ikke mindst gaver. Leder du efter den gave, der vil skabe allerstørst glæde hos konfirmanden? Vi har samlet et stort udvalg af gaveidéer til konfirmanden. Find inspiration til en god konfirmationsgave her.

Hvorfor bliver man konfirmeret?

Ordet konfirmation stammer fra det latinske ”confirmatio”. Der er tale om en kirkelig bekræftelse af dåben, som betyder, at Gud fortsat er med i konfirmandens liv, når han eller hun bevæger sig fra barn til et ungt menneske.

I dag kendetegnes dagen desuden ofte af en stor fest, hvor familie og venner samles for at fejre konfirmanden. I den forbindelse skal det unge menneske selvfølgelig også have en gave med på vejen, der kan minde om den store dag.

Hvad giver man i konfirmationsgave?

Det er let at lægge en samling pengesedler i en kuvert, men hvorfor ikke give konfirmanden en særlig gave, som netop er udvalgt fra dig til dem? På den måde skiller du dig ud, og du er med til at skabe et særligt minde hos konfirmanden.

Selvom det unge menneske måske ikke er på vej hjemmefra lige i dette øjeblik, kan en gave til fremtiden være en god idé. Der er trods alt tale om indtræden i de voksnes rækker, og mange konfirmander vil sætte pris på netop at føle sig ”mere voksne”.

Du kan selvfølgelig også forkæle ham eller hende med noget ekstraordinært. Noget lækkert, som overrasker, og som måske er dyrere end, hvad konfirmanden normalt har råd til. Tag udgangspunkt i den enkelte konfirmand. Tænk over, hvad der kendetegner ham eller hende som person, og hvad vedkommende dermed vil sætte mest pris på.

Hvad kan man give en pige i konfirmationsgave?

Mange piger i konfirmationsalderen er begyndt at etablere dem selv som unge individer på vej til at blive voksne. Derfor er det vigtigt, at du finder en gave, som rammer deres personlighed og det sted, de er i livet.

Det kan være, at den kvindelige konfirmand vil sætte pris på en gave i form af personlig pleje? Eller måske er hun mere til smukke ting?

Hvad kan man give en dreng i konfirmationsgave?

Ligesom med pigerne er drenge i konfirmationsalderen også nået til et punkt i livet, hvor de er bevidste om deres rejse fra barn til ungt menneske. Tænk derfor på at finde en gave, som vil være brugbar og til glæde for den unge mand.

Er der noget særligt, han interesserer sig for? Og vil han sætte størst pris på en fysisk gave eller måske en oplevelsesgave, som han kan nyde i selskab med vennerne?

Hvor meget giver man til konfirmation?

Konfirmationsdagen er noget ganske særligt, og derfor må du gerne give lidt ekstra i gave, end du eksempelvis ville gøre til en fødselsdag eller til jul. Forestil dig, at du skulle give en kuvert med penge. Hvilket beløb ville du synes var passende for konfirmanden at fiske op fra kuverten?

Du kan også tage udgangspunkt i, hvor tæt du er på konfirmanden. Mor og far vil således typisk give en større og dyrere gave end eksempelvis en nabo, som mest af alt kender forældrene.

Scroll til toppen